Kalcium-magnézium-citrát

Ár: 6,900 Ft

Kalcium-magnézium (2:1) Citrát Cinkkel és D-vitaminnal (180 kapszula)

A kalcium pótlása segít megelőzni a csontritkulást idősödő nőknél. A Health First Calcium & Magnesium hozzáadott D-vitamint tartalmaz, ami a kalcium felszívódását segíti, és cinket, ami megelőzi, hogy a kalcium- és magnéziumfelvétel miatt cinkhiány alakuljon ki. A kalcium és magnézium szintén fontos szerepet tölt be a vérnyomás szabályozásában. Emellett a kalcium és D-vitamin fontos szerepet játszanak a csontok és a fogak normális kialakulásában gyermekkorban.
A Health First-termék az ásványi anyagok citrát formáját használja a hatékonyabb felszívódás érdekében. Tanulmányok szerint a kalcium-citrát négyszer jobban szívódik fel, mint a karbonátból származó kalcium.
A kalcium erősíti a csontokat és a fogakat. Hiánya angolkórt, csontlágyulást, csontritkulást, valamint fogszuvasodást okozhat. A táplálkozás során szervezetünk nem jut elegendő kalciumhoz, ezért szinte mindannyian kalciumpótlásra szorulunk. A nők kalciumszükséglete eleve magasabb, a szülés utáni időszakban és a menopauza idején ez még tovább növekszik, ezért fokozott kalciumpótlásra van szükségük.
A magnézium nélkülözhetetlen az idegek, az izmok és számos enzim hatékony működéséhez. Több mint 300-féle létfontosságú enzim működésének irányításában vesz részt, így jelentős szerepet játszik a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, valamint az energiatermelő és energiafelhasználási folyamatokban. Szükséges a kalcium beépüléséhez is.
A D-vitamin a kalcium és magnézium hatékonyabb beépülését segíti. A hozzáadott cink a szervezet optimális ionháztartását segíti elő.

Adagolás: felnőtteknek napi 1–3 kapszula.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, glutént, búzát, tartósítószert, szóját és hozzáadott cukrot, élesztőt.

Összetétel

Összetétel

Mennyiség

Vegyület

Mennyiség

Kalcium

150 mg

Kalcium-citrát

715 mg

Magnézium

75 mg

Magnézium-citrát

140 mg

Cink  

5 mg  

Cink-citrát

15 mg

D-vitamin

100 IU